Voima ja nopeus

Tältä sivulta löytyy voima ja nopeus -harjoitusohjelmia kolmelle eri tasoiselle harjoittelijalle, jotka tähtäävät kehitykseen maksimi- ja nopeusvoimassa sekä juoksunopeudessa. Näissä 12 viikkoa kestävissä ohjelmissa pääpainotus on alaraajojen maksimi- ja nopeusvoiman kehityksessä ja sivupainotuksena on ylä- ja keskivartalon voiman kehittäminen.

Pienen määrän ohjelma sopii voima- ja nopeusharjoitteluun tutustuvalle, jolla on vähän tai jonkin verran kokemusta yhdistetystä maksimi- ja nopeusvoimaharjoittelusta. Pienen määrän voima ja nopeus -ohjelma on turvallinen vaihtoehto, jonka avulla kokematon harjoittelija voi saada kolmen kuukauden aikana mukavan kehityksen voiman ja nopeuden osa-alueissa. Ohjelma sisältää keskimäärin kolme harjoitusta viikossa.

Keskisuuren määrän ohjelma sopii säännöllisesti voima- ja nopeusharjoittelleelle. Tässä ohjelmassa yhdistetyn maksimi- ja nopeusvoimaharjoittelun määrät nousevat aloittelijan tasoa suuremmiksi. Keskisuuren määrän voima ja nopeus -ohjelma on hyvä vaihtoehto tavoitteelliselle urheilijalle, joka haluaa kolmessa kuukaudessa päästä uudelle tasolle voiman ja nopeuden kehittämisessä. Ohjelma sisältää keskimäärin neljä harjoitusta viikossa.

Suuren määrän ohjelmassa iskuttavan nopeusvoimaharjoittelun määrät kasvavat niin suuriksi, että vain paljon harjoitelleen on turvallista ja järkevää valita tämä ohjelma. Myös maksimivoimaharjoittelun toistomäärät ovat korkeat (kovimmilla viikoilla yli 100 toistoa per lihasryhmä). Ohjelma sopii kokeneelle harjoittelijalle, jolla on paljon kokemusta yhdistetystä maksimi- ja nopeusvoimaharjoittelusta. Ohjelma sisältää keskimäärin neljä harjoitusta viikossa.