Jääkiekko

Tältä sivulta löytyy jääkiekkoilijan voima ja nopeus -harjoitusohjelmia kolmelle eri tasoiselle harjoittelijalle, jotka tähtäävät kehitykseen maksimi- ja nopeusvoimassa sekä suunnanmuutosnopeudessa. Näissä 12 viikkoa kestävissä ohjelmissa pääpainotus on alaraajojen maksimi- ja nopeusvoiman kehityksessä ja sivupainotuksena on ylä- ja keskivartalon voiman kehittäminen. Ennen ohjelman aloittamista kestävyysominaisuudet olisi hyvä saada lajin vaatimuksia vastaavalle tasolle.

Pienen määrän ohjelma sopii voima- ja nopeusharjoitteluun tutustuvalle, jolla on vähän tai jonkin verran kokemusta yhdistetystä maksimi- ja nopeusvoimaharjoittelusta (esim. B-juniori). Pienen määrän voima ja nopeus -ohjelma on turvallinen vaihtoehto, jonka avulla kokematon harjoittelija voi saada kolmen kuukauden aikana hyvän kehityksen voiman ja nopeuden osa-alueissa. Ohjelma sisältää keskimäärin kolme harjoitusta viikossa.

Keskisuuren määrän ohjelma sopii säännöllisesti voima- ja nopeusharjoittelleelle (esim. A-juniori). Tässä ohjelmassa yhdistetyn maksimi- ja nopeusvoimaharjoittelun määrät nousevat aloittelijan tasoa suuremmiksi. Keskisuuren määrän voima ja nopeus -ohjelma on hyvä vaihtoehto pelaajalle, joka haluaa kolmessa kuukaudessa päästä uudelle tasolle voiman ja nopeuden kehittämisessä. Ohjelma sisältää keskimäärin neljä harjoitusta viikossa.

Suuren määrän ohjelmassa iskuttavan nopeusvoimaharjoittelun määrät kasvavat niin suuriksi, että vain paljon harjoitelleen on turvallista ja järkevää valita tämä ohjelma. Myös maksimivoimaharjoittelun toistomäärät ovat korkeat (kovimmilla viikoilla yli 100 toistoa per lihasryhmä). Ohjelma sopii kokeneelle harjoittelijalle, jolla on paljon kokemusta yhdistetystä maksimi- ja nopeusvoimaharjoittelusta. Ohjelma sisältää keskimäärin neljä harjoitusta viikossa.